Právě malý crossover nahradí současné kompaktní MPV jménem Venga. Novinka dostane výrazný design a soupeřit by měla s vozy typu Nissan Juke či Renault Captur.

Jak by mohl crossover vypadat, naznačuje studie Niro (na fotografii níže), kterou Kia představila na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2013. Podle britského magazínu Auto Express však bude sériový vůz vyšší než koncept.

Koncept Kia Niro.

Automobilka navíc design oživí možnostmi individualizace vzhledu, nabídne například několik barevných kombinací zahrnujících kontrastní lakování střechy.

Pod kapotou se zřejmě objeví tři motory. Základem bude nový přeplňovaný litrový tříválec, počítá se také s přeplňovanou šestnáctistovkou a 1,7litrovým turbodieselem. Nepočítá se s pohonem všech kol, auto bude jen předokolkou.

Nový crossover by se měl začít prodávat v roce 2018, vyrábět se s velkou pravděpodobností bude na Slovensku.

V nejbližších třech letech se však objeví i další nové modely s logem jihokorejské automobilky.

Už brzy se začne prodávat nová Kia Optima (v srpnu příštího roku by měl dorazit také kombík), po ní bude na řadě čtvrtá generace SUV Sportage. Výrobce by měl tuto novinku, která prý bude prostornější než současné provedení, představit v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Kia Optima.

V plánu je také nové provedení modelu Rio, tedy konkurenta například Škody Fabia či Fordu Fiesta - to zřejmě přijede v roce 2017. A hned na začátku roku 2018 figuruje v plánech třetí generace modelu cee´d. Korejský zástupce nižší střední třídy se opět objeví jako hatchback, kombi i jako třídveřový pro_cee´d. Počítá se znovu také se sportovnějším provedením GT.

Kia však slibuje i opravdový sportovní vůz, údajně skutečně svébytný model. Informací však není mnoho. Má jít o cenově dostupný kousek, který se bude prodávat celosvětově. Vzhled by mohly naznačit studie Kia GT a GT4 Stinger. O technice či koncepci pohonu se však bohužel neví zatím vůbec nic.