Mercedes-Maybach 6 je vážně majestátní kousek, který nelze přehlédnout. A to nejen kvůli pozoruhodným rozměrům (délka činí 5,7 metru, šířka 2,1 metru a výška jen 1328 milimetrů), ale i díky vzhledu. Přídi dominuje obrovská maska chladiče, kterou doplňují překvapivě úzké světlomety. Úzké svítilny pak najdeme i vzadu.

Nechybí dlouhatánský rozvor, dlouhá kapota, elegantní linie se splývavou zádí a výjimečně velký zadní převis karoserie. Výrazným prvkem pak je také malé a dělené zadní okno, které připomíná aerodynamické vozy 30. a 40. let minulého století.

Interiér, do něhož se vstupuje přes vzhůru výklopné dveře, pak kombinuje klasické prvky s moderními technologiemi. Zvláštností je například čelní sklo sloužící jako obrovský head-up displej - to znamená. že se na něj promítají všechny důležité informace.

Koncept Mercedes-Maybach 6.Zdroj: Daimler

Čtyřmístný interiér používá pochopitelně vybrané materiály, například jemnou kůži nebo jilmové dřevo. Další specialitou jsou senzory sledující životní funkce posádky. Podle zjištěných dat pak auto upraví třeba výkon a teplotu klimatizace nebo zapne masážní funkci sedadel.

Výrobce studii vybavil elektrickým pohonem, který tvoří čtyři elektromotory (každý má na starost jedno kolo) o celkovém výkonu 750 koní (550 kW). Zrychlení z klidu na stovku tak má zabrat méně než čtyři sekundy, maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

Motory energii čerpají z baterií o kapacitě 80kWh umístěných pod podlahou.

Mercedes-Maybach 6.Zdroj: Daimler

Mercedes udává při plném nabití dojezd přes 500 kilometrů.

Studie dále dostala rychlonabíjení pomocí stejnosměrného proudu, díky níž se údajně během každých pět minut nabíjení prodlouží dojezd asi o 100 kilometrů. 

Mercedes-Maybach 6 se představil samozřejmě jen jako koncept. Jenže britský Auto Express tvrdí, že by tato studie měla předznamenat příjezd sériového provedení, které by se okázalostí i luxusem mohlo měřit s produkty britské automobilky Rolls-Royce.

Produkční verze - pravděpodobně s konvenčním pohonem - by přitom mohla být představena už příští rok. A cena? Prý nejméně okolo 7,5 milionu korun.

Zdroj: Youtube