Otázku „Kde jsem sakra zaparkoval?“ si už položil snad každý z nás. Ačkoliv někdy hledání zaparkovaného vozu probíhá docela nervózně s myšlenkou, že vám auto bylo snad odcizeno, nakonec jde pouze o chvilkové zmatkování a se svým strojem se přece jen shledáte.

To ovšem není případ dnes 76letého německého majitele, který v roce 1997 svůj Volkswagen Passat zaparkoval do patrových garáží a poté zapomněl, kde ho vlastně nechal stát. Jak mohl takovou věc řidič vlastně zapomenout, to německé noviny Augsburger Allgemeine, které o kuriózním případu informovaly, nezmiňují.

Ilustrační foto.
Muž "ztratil" auto na placeném parkovišti. Našlo se po půl roce

Každopádně, majitel tehdy své auto hledal tak dlouho, že snahu nakonec vzdal a pomyslel si, že vůz byl opravdu ukraden a celou situaci nahlásil policii. Ta ho až nyní po dvaceti letech opětovně kontaktovala, že vozidlo se našlo. Ne však díky intenzivnímu pátrání, ale náhodou.

Patrové garáže, ve kterých bylo auto celou dobu zaparkováno, měly být totiž zdemolovány a úřady tak kontaktovaly majitele vozů, aby vyklidili místa.

Parkovat správně se vyplatí. Nemusíte pak řešit tyto situace...
GALERIE: Nejvtipnější pomsty za špatné parkování. Někdy je trest až krutý

Samozřejmě, auto zaparkované 20 let na stejném místě už bylo zcela neschopné jízdy a rozsáhle napadeno korozí, takže namísto šťastného shledání a jízdy vstříc západu slunce následovalo zavolání odtahové služby a cesta na vrakoviště. Fotky vozu bohužel neexistují.