Zapracovalo se tak spíš na detailech. Snížila se hmotnost (čísla však výrobce neprozradil), mezi vnější vylepšení pak patří nižší střecha, větší světlá výška a objemnější nákladový prostor.

V duchu současného designového jazyka Nissanu se změnil vzhled, pozornost byla věnována také interiéru, kde najdeme například rozměrný dotykový displej, nový volant či upravené ovladače. Novinkou je parkovací kamera.

Nissan NP300 Navara.

I když se výrobce snažil vozu dodat víc pohodlí a přiblížit jej kategorii SUV, Navara naštěstí zůstavá hlavně pracantem. Rám karoserie má být odolnější a podvozek byl spolu s odpružením pomocí listových pér prý navržen tak, aby se bez problémů popasoval s intenzivní zátěží.

Pick-up bude k dispozici s vylepšeným naftovým čtyřválcem o objemu 2,5 litru ve dvou variantách. Slabší dává výkon 163 koní a točivý moment 403 N.m, silnější pak 190 koní a 450 N.m. Později by mohl dorazit i benzinový čtyřválec se stejným objemem. Nissan se chlubí, že proti předchůdci se snížila spotřeba paliva o 11 procent. Konkrétní hodnoty však zatím neudává.

Nissan NP300 Navara.

Výběr převodovek zahrnuje sedmistupňovou automatickou a šestistupňovou manuální převodovku. 

Nissan NP300 Navara bude nabízen s několika typy karoserie a s pohonem jedné nápravy nebo všech kol. Režim 4x4 lze aktivovat i za jízdy.