Jmenuje se Prombron Black Shark (v překladu černý žralok) a výrobce o ní mluví jako o skutečném špionském autě pro 21. století. Pancéřované SUV má certifikaci třídy B7, což by mělo zaručit například úspěšné odolání střelbě z kalašnikovů, snajperské pušky Dragunov či americké pušky M16.

Dartz Prombron Black Shark.

Karoserie je z kevlaru a titanu, aby se na ni nedaly připevnit magnetické výbušniny. O dostatečné soukromí se postarají elektrochromatická okna, která se umí přizpůsobit aktuálním světelným podmínkám a stmavit se tak, aby dovnitř nebylo vidět, čtečka otisků prstů či schované kliky vylepšené navíc o "anti-paparazzi" zařízení, odrazující dotěrné opovážlivce zásahy elektrickým proudem.

Ty lze ale také vyděsit třeba hlasitými sirénami. Několik zabudovaných kamer pak dává posádce dokonalý přehled o dění kolem vozu.

Dartz Prombron Black Shark.

Black Shark je současně luxusně vybavený. Cestující mohou využít například držák na šampaňské, zlatou vodní dýmku, herní konzole Xbox One a PlayStation 4 nebo připojení k internetu skrz LTE hotspot. Kožené čalounění zdobí vyryté motivy s leteckou tématikou.

I když to na první pohled nevypadá, "žralok" je postavený na základě Mercedesu GL. Z jeho ostrých verzí pocházejí také pohonná ústrojí. Zájemci mohou volit mezi 5,5litrovým dvakrát přeplňovaným osmiválcem z modelu GL63 AMG a 6litrovým dvanáctiválcem z GL65 AMG. I ten využívá dvě turba. Motory však byly výrobcem "poladěny", takže na přání bude k dispozici provedení s výkonem až 1500 koní.

Dartz Prombron Black Shark.

Přestože Dartz tvrdí, že o novinku registruje velký zájem, vyrobí jen pět exemplářů. Jejich cena zatím nebyla zveřejněna.