Podobu Karoqu známe už skoro pět měsíců, Škoda jej totiž poprvé ukázala v květnu na speciální akce ve švédském Stockholmu. A postupně jsme se dozvídali i další informace, například o technice, praktičnosti, cenách, dostupnosti i nových prvcích výbavy.

Jen pro připomenutí, Škoda Karoq je 4382 mm dlouhé SUV, na šířku měří 1841 mm a vysoké je 1605 mm. Rozvor náprav dosahuje 2638 mm (s pohonem 4x4 pak 2630 mm). Objem zavazadlového prostoru se pohybuje od 479 do 588 litrů - to podle toho, jestli je vůz vybaven posuvnými a vyjímatelnými zadními sedadly.

Maximální přepravní kapacita při dvoumístné konfiguraci interiéru a po vyjmutí sedadel činí 1810 litrů.

Škoda Karoq.
Prozkoumali jsme novou Škodu Karoq. Jaká je naživo? A budou i další verze?

Škoda Karoq bude k dispozici s pěti motorizacemi. Slovo "bude" je v tomto případě na místě, aktuálně si totiž tohle SUV můžete objednat pouze se čtyřmi agregáty, v nabídce zatím chybí nejsilnější turbodiesel o výkonu 190 koní (140 kW).

Zvolit zatím nemůžete ani levnější verze v základní výbavě, Škoda totiž aktuálně přijímá objednávky na vozy ve dvou výbavových linií - a to těch dražších, tedy Ambition (od 529 900 korun) a Style (od 584 900 Kč). A několik měsíců to tak ještě potrvá. Více podrobností k cenám, motorizacím a výbavám najdete zde.

Informací o nové Škodě Karoq je tedy opravdu dost. A teď už tedy končně také víme, jak jezdí.

Při prvním seznámení s novým SUV, které proběhlo na Sicílii, jsme mohli vyzkoušet všechny motorizace, dokonce i tu nejvýkonnější, kterou si ještě u nás v České republice nemůžete koupit. Sáhli jsme však pochopitelně ale i po základním litrovém tříválci, který u vás možná vzbuzuje jisté pochyby.

Jízdní dojmy z nové Škody Karoq najdete na našem motoristickém webu Automix.cz.