Došlo i k výraznému snížení emisí. Začátek prodeje je naplánován na konec roku 2012, kdy bude nový Range Rover uveden na 170 trzích po celém světě.

Nový Range Rover má čistý a elegantní tvar. Luxusní SUV bylo vyvinuto od začátku s ohledem na původní design z doby před více než 40 lety. S délkou necelých pět metrů má podobnou stopu jako předchozí model, ale jeho profil je jemnější.

Typické silné tvary architektury interiéru zůstaly zachovány. Zadní sedadla skýtají o 120 mm více prostoru pro nohy. Nároční zákazníci si navíc mohou pořídit pro maximální luxus na zadních sedadlech dvousedadlové provedení Executive Class.

Zákazníci si mohou vybrat mezi benzinovým přeplňovaným osmiválcovým motorem o výkonu 510 koní a dvěma dieselovými motory – třílitrovým TDV6o výkonu 258 koní a SDV8 o objemu 4,4 l o výkonu 339 koní. Všechny motory jsou nabízeny s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Ekologické vlastnosti nového Range Roveru se zlepší s uvedením dieselového hybridního motoru v roce 2013 s emisním cílem 169 g/km.