Že hlavní tváří show britské televize BBC bude Chris Evans, bylo známé už loni v červnu. Na začátku února stanice oznámila "získání" amerického herce Matta LeBlanca, známého zejména jako Joeyho z kultovního seriálu Přátelé.

Dnes BBC zveřejnila kompletní složení týmu, který bude nový Top Gear moderovat. O dvou jménech se přitom mluvilo už v minulosti, Chris Harris a Sabine Schmitz byli s pořadem poprvé spojováni už v prosinci loňského roku. I oni doplní Evanse a LeBlanca.

Chris Harris je známý britský motoristický novinář, který se proslavil zejména vlastními videy na serveru YouTube. Jeho kanál nazvaný Chris Harris on Cars od založení v říjnu 2014 nasbíral už přes 24 milionů zhlédnutí.

Zdroj: Youtube

Harris se však věnuje i psaní o autech, předloni na sebe upozornil například článkem s titulkem "Lamborghini jsou perfektní auta pro lidi, kteří neumí řídit". Kvůli němu se údajně dostal na "černou listinu" automobilky Lamborghini, která si od té doby nepřála, aby Harris její vozy testoval.

Sabine Schmitz je německá profesionální závodnice, instruktorka a řidička takzvaného Ring Taxi, v němž vozí zájemce po legendárním okruhu Nürburgring, na němž je jako doma. I proto se jí přezdívá "královna Nürburgringu".

Pokud je vám její obličej povědomý, nemusíte z toho být překvapeni. Schmitz se totiž už v Top Gearu několikrát ukázala, například když se s Clarksonem vsadila, že objede Severní smyčku ve Fordu Transit za méně než deset minut.

Zdroj: Youtube

Tyto osobnosti doplní Eddie Jordan, známá persona světa Formule 1. V roce 1991 založil vlastní tým Jordan Grand Prix, který fungoval do roku 2005. První start v F1 si u něj připsal například legendární Michael Schumacher. Od roku 2009 Jordan pracoval pro BBC jako vedoucí analytik vysílání série Formule 1.

Šestým moderátorem je motoristický novinář Rory Reid, který také uváděl pořad o moderních technologiích Gadget Geeks na stanici Sky 1. Sám o sobě tvrdí, že vždy nosí dva telefony, neustále něco rozbíjí a po ránu nejvíc miluje vůni spálené spojky. Reid byl vybrán v otevřeném konkurzu.

Zdroj: Youtube

Šestici pak samozřejmě doplňuje tajemný závodní jezdec Stig. Nový Top Gear se začne vysílat v květnu.

Nezahálí však ani Clarkson, Hammond a May, kteří společně s Andy Wilmanem, výkonným producentem "jejich" Top Gearu, pracují na vlastním pořadu s obrovským rozpočtem pro streamingovou službu Amazon Prime.

První sezona by se měla začít vysílat na podzim letošního roku.