Tedy pro hybridní automobily s větší baterií, kterou lze dobíjet externě. Produkce elektromobilů a elektrických komponentů představuje velký krok při realizaci strategie společnosti.

​„Budoucnost značky Škoda bude elektrická,“ říká předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier.

Koncept Škoda Vision E.
Škoda ve Frankfurtu ukazuje upravený elektromobil Vision E a nové verze Kodiaqu

„Plánujeme, že do roku 2025 zákazníkům nabídneme pět vozů s čistě elektrickým pohonem v různých segmentech. Těší nás, že první vůz značky Škoda s čistě elektrickým pohonem bude vyráběn v České republice. Toto rozhodnutí potvrzuje velkou důvěru koncernu v zaměstnance společnosti. Je to důležitý krok pro budoucnost značky i České republiky jako jednoho z center automobilového průmyslu,“ dodává Bernhard Maier.

Prvním hybridem bude Superb

Vedle výroby elektromobilů se budou v mladoboleslavském závodě od roku 2019 vyrábět také elektrické komponenty pro plug-in-hybridní vozy několika značek koncernu Volkswagen.

První elektrifikovaný sériový model značky Škoda na trh vstoupí již v roce 2019: bude to Superb s plug-in-hybridním pohonem, který bude sjíždět z linky v závodě v Kvasinách. V roce 2020 k němu v Mladé Boleslavi přibude první model s čistě elektrickým pohonem.

Koncept Škoda Vision E.
Škoda má s elektromobily velké plány. Chystá víc aut, nejen SUV, ale i sporťák

Na letošním autosalonu v Šanghaji automobilka představila elektrickou studii Vision E, svou představu o budoucnosti autonomní jízdy s elektrickým pohonem. Nedávno na autosalonu ve Frankfurtu ukázala její upravenou podobu.

Elektrifikace modelové palety značky Škoda a výroba elektrických komponentů pro koncern Volkswagen patří mezi důležité pilíře Strategie 2025. Dalšími důležitými oblastmi jsou digitalizace produktů a procesů, vstup na nové trhy a rozšiřování klasické výroby automobilů o mnoho dalších služeb, souvisejících s mobilitou. 

Koncept Škoda Vision E.
Škoda prý bude zase vyrábět Felicii. Ta nová ale má jezdit na elektřinu