Video z YouTube kanálu Plzeňská Jehlárenská krásně ukazuje, proč se v dnešní době hodí mít v autě kamerový systém natáčející provoz před vámi i za vámi. Záběry z jízdy totiž mohou někdy sehrát klíčovou roli ve vyšetřování nehody či krádeže vozu a poskytnout vám neprůstřelný důkaz o vaší nevinně.

Stejným případem jsou právě i záběry řidiče, který svou palubní kamerou natočil pachatele snažícího se zřejmě o pojistný podvod v okolí tachovské čerpací stanice.

Nohy na palubovku vážně nepatří. Můžete dopadnout i takto.
Nohy na palubku vážně nepatří. Tady máte ošklivý důkaz

Video šoféra Otakara S. ukazuje, jak se svým Peugeotem 407 poklidně odjíždí z benzinky, přičemž do něj během odbočování zpátky na hlavní silnici nacouvá starší Opel Astra Combi. Z informací ve videu se dozvídáme, že pětice mužů v Opelu se následně snažila zavinění nehody hodit na řidiče Peugeotu.

Z konání těchto "drzounů" bylo podle Otakara jasné, že motivem byl jednoduchý pojistný podvod. Pachatelé se totiž snažili přivolanou policii přesvědčit, že Peugeot naboural do nich, jelikož nedobrzdil do křižovatky. Následky nehody tomuto scénáři samozřejmě nasvědčují. Za zničené vozidlo by pak muži dostali vyplacenou pojistku, jelikož nebyli viníky nehody.

Argumentace a stejná výpověď pěti lidí proti jedinému řidiči, který by bez důkazu nemohl svou nevinnu dokázat, samozřejmě pachatelům hrály do karet.

Vykrást cizí auto může být překvapivě snadné.
VIDEO: Vykrást auto je děsivě jednoduché, podívejte se

Muži ovšem nevěděli, že Otakar S. měl ve svém Peugeotu palubní kameru a celý incident měl tedy zaznamenán. Důkazní materiál tak byl nakonec předán zavolané policii, která video ukázala posádce Opelu. Muži ještě před zhlédnutím videa stále tvrdili svou verzi příběhu.

Jak tedy stojí v komentáři ve videu, palubní kamera není jen k nahrávání chyb ostatních pro vlastní pobavení, ale jednou vám také může zachránit peníze.

Upozorňujeme, že video obsahuje vulgární a "politicky nekorektní" výrazy.

Zdroj: Youtube