Jen málo se ovšem ví, že už samotný magazín má s auty společného víc, než by si kdo myslel. Faktem totiž je, že název magazínu odkazuje na krátce fungující americkou automobilku Playboy Automobile Company, která vyrobila jen 97 aut mezi lety 1947 a 1951.

Magazín Playboy byl založen v roce 1953, a když se rozhodovalo o názvu, přišel za Hefnerem kamarád, jehož matka pracovala ve zmíněné automobilce. Právě té se zdál název Playboy pro chystaný časopis jako stvořený a jak se ukázalo později, měla naprostou pravdu.

Liberty Walk.
GALERIE: Fenomén jménem Liberty Walk. Auta v této bláznivé úpravě jezdí i v ČR

Ač by mohl název samotné automobilky naznačovat chlapácká auta pro „macho“ část mužské populace, faktem je, že produkty Playboy Automobile Company byly relativně skromné.

Za zmínku stojí třeba model Continental. Malý roadster o délce necelých čtyř metrů měl pod kapotou čtyřválec o výkonu 40 koní (29 kW) a při maximální rychlosti nedosahoval ani 130 km/h. V porovnání s běžnou americkou produkcí té doby se nejednalo právě o auto pro playboye.

Playmates dostávaly auta

Co se ovšem playboye Hugha Hefnera týče, ten vlastnil auta adekvátní. Branami jeho vily Playboy Mansion běžně projížděl například historický Mercedes-Benz 600 Pullman nebo první generace Maserati Ghibli.

Časopis Playboy se stal mimo jiné známý i tím, že rozdával vozy svým Playmates roku (něco jako „Miss Playboy"). Jako první dostala svůj nový vůz Donna Michelle v roce 1964, když byla za svou krásu odměněna růžovým Mustangem.

Hummer H1 Arnolda Schwarzeneggera.
Čím jezdí legendy akčních filmů? Možná se budete divit

Výběr vozu pro Playmates byl nicméně trochu nesourodý. Občas se jednalo o pohledný roadster, jako například u poslední Playmate 2016, která obdržela Fiat 124 Spider, občas o docela běžné auto, jakým je třeba Mazda 6 pro Playmate 2009.

Tu a tam se ovšem do rukou lepých dívčin dostaly i dost unikátní auta. Playmate roku 1998 si odvezla kabriolet Shelby Series 1 a v roce 1998 byla hlavní cenou replika Lamborghini Countach Roadster, postavená ze stavebnice (takzvaný kit car). Některé vozy pro Playmates najdete v galerii.

Zdroj: Youtube