Tiguan Allspace je samozřejmě stejně jako klasický model postaven na koncernové platformě MQB. Oproti menšímu sourozenci však narostl do délky o 215 milimetrů, na délku tedy měří celkově 4706 mm. Je tak ještě o chlup větší než příbuzná Škoda Kodiaq.

Změnil se pochopitelně i rozvor, přesněji o 110 mm. S hodnotou 2791 mm se teď vyrovnává zmíněnému Kodiaqu. Díky delší karoserii se zvětšil prostor pro posádku, Volkswagen tvrdí, že cestující na zadních sedadlech mají o 60 mm více místa pro nohy.

Čtěte také: Škoda v roce 2017: Dorazí nový Yeti a omlazené modely Rapid a Citigo

Objemu kufru pak narostl o znatelných 115 litrů na 730 litrů - v případě sklopení sedaček ve druhé řadě přepravní kapacita vzroste na 1770 litrů.

A když už jsme u sedadel, Tiguan Allspace ma standardně dvě řady, za příplatek ale bude k dispozici i třetí s místy pro šestého a sedmého pasažéra.

Čtěte také: Bentley Continental GT Supersports je nejrychlejší čtyřmístné auto světa

Nabídku motorizací pravděpodobně nečekají žádné změny, očekávejme podobný výběr jako doposud. Stejně tak bude Tiguan Allspace nabízen s pohonem předních nebo všech čtyř kol.

Větší Tiguan se samozřejmě bude prodávat i v Evropě. Premiéra na starém kontinentu proběhne oficiálně letos v březnu na ženevském autosalonu, v prodeji by se novinka mohla objevit v květnu. Ceny zatím výrobce neprozradil, ale nárůst ceny proti klasickému Tiguanu by mohl představovat zhruba 30 tisíc korun.