Nový kompaktní crossover chce zákazníky najít hlavně díky zajímavému designu, široké nabídce personalizace vzhledu a pochopitelně vyspělé technice a komfortu uvnitř. Velikostí se pak řadí pod větší Tiguan i třeba Škodu Karoq. Přestože je ale T-Roc spíše designovou záležitostí a takzvanou „stylovkou“ do města, nezapomnělo se ani na decentní off-road prvky. Kompletní představení vozu jsme již přinesli dříve zde.

Volkswagen T-Roc bude zprvu nabízen s dvojicí benzinových motorů, kdy je nejslabší jednotkou litrový přeplňovaný tříválec o výkonu 115 koní (85 KW) a výkonnější variantou je 1,5litrový přeplňovaný čtyřválec, který podobně jako v jiných modelech značky nabízí deaktivaci poloviny válců pro snížení spotřeby paliva. U silnějšího motoru je pak kromě manuální šestistupňové převodovky možné dostat dvouspojkový automat.

Základ od 452 900 korun

Nejlevněji T-Roc seženete se zmíněným litrových tříválcem a slušnou standardní výbavou, která čítá asistenční systém s funkcemi nouzového brzdění a rozpoznávání chodců, asistent pro jízdu v jízdním pruhu, multikolizní brzdu, manuální klimatizaci, kůží obšitý volant, senzor deště, samostmívací vnitřní zpětné zrcátko, zadní LED světlomety, přední světla s LED denním svícením a šestnáctipalcová litá kola. Tato základní verze vyjde na 452 900 korun.

Pro výkonnější 1,5litrový čtyřválec je pak už v nabídce řada tří výbav označených Design, Design Style a Sport. Nejnižší výbava Design s tímto motorem a manuální převodovkou vyjde na 584 900 korun. Za tyto peníze dostane navíc ke standardní výbavě adaptivní tempomat, parkovací senzory, dvouzónovou automatickou klimatizaci, loketní opěrku vpředu včetně 12V zásuvky, multifunkční volant obšitý kůží, konektivitu skrze Bluetooth, USB a iPhone, černé podélné střešní nosiče a vyhřívání předních sedaček.

Renault Alaskan.
Pick-up Renault Alaskan míří do Evropy. Koupíte ho i u nás

Výbava Design Style dále navýší cenu na 614 900 korun a T-Rocu přibudou navíc sedmnáctipalcová kola, kontrastní lakování střechy, sloupků a krytů zrcátek, asistenční systém pro rozpoznávání únavy řidiče, dekorační osvětlení, kosmetická zrcátka ve slunečních clonách s osvětlením a taky LED osvětlení prostoru pro nohy vepředu i vzadu.

Nejdražší je prozatím T-Roc s výbavou Sport, která posune cenovku na 652 900 korun a přidá vozu ještě ozdobné obložení interiéru v jedné ze čtyř volitelných barev, stříbrné střešní nosiče, digitální přístrojový panel, plně LED diodové světlomety, audiosystém s více reproduktory a červeným dekoračním osvětlením, sportovní pedály, černě čalouněný strop, červené brzdové třmeny a tónovaná okna od B sloupku dozadu.  

Pronásledování řidiče.
Honička policistů s feťákem v kradeném autě skončila nárazem do vozu s dětmi

Prozatím tedy Volkswagen spustil předprodej pouze těchto variant T-Rocu. Postupně však bude značka rozšiřovat nabídku motorizací a objeví se také benzinový dvoulitr o výkonu 190 koní (140 kW), naftová šestnáctistovka o výkonu 115 koní (85 kW) a vznětové dvoulitry o síle 150 a 190 koní (110 kW a 140 kW), přičemž všechny motory s výkonem nad 150 koní (110 kW) bude možné spárovat s automatickou převodovkou. Za příplatek bude rovněž pohon všech kol.

Motor Převodovka Standard Design Design Style Sport
1.0 TSI
(115 k/
85 kW)
M 452 900 Kč - - -
1.5 TSI Evo ACT
(150 k/
110 kW)
M - 584 900 Kč 614 900 Kč 652 900 Kč

Podrobněji si ceny můžete prohlédnout v konfigurátoru Volkswagenu.