Volkswagen už v nabídce jeden sedan s dynamickou siluetou má, jde samozřejmě o model (Passat) CC. V budoucnosti by ho možná mohl doplnit o něco menší vůz, jehož předobraz automobilka pojmenovala vcelku obyčejně: New Midsize Coupe Concept. 

Studie, využívající modulární platformu MQB, je dlouhá 4,6 metru, široká 1,8 a vysoká jen lehce přes 1,4 metru. I přes sportovní tvary se ale může pochlubit poměrně objemným zavazadelníkem - nabízí 500 litrů.

Koncept Volkswagen New Midsize Coupe.

Pod kapotou je ukrytý přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI s výkonem 220 koní, který spolupracuje se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Normovaná spotřeba je 6,4 l/100 km.

I když celý vůz, včetně střízlivě pojatého interiéru vypadá, jako by byl připravený do sériové produkce, Volkswagen zatím výrobu nepotvrdil. Tvrdí jen, že koncept naznačuje, jak zajímavých aut postavených na platformě MQB se můžeme v dalších letech dočkat.

Koncept Volkswagen New Midsize Coupe.

Produkci zástupci VW oficiálně nepotvrdili ani u další studie, která představuje model Golf s neuvěřitelným výkonem 400 koní a točivým momentem 450 N.m. Golf R400 s karbonovou karoserií také využívá motor 2.0 TSI, ale jak už bylo řečeno, značně posílený.

Koncept Volkswagen Golf R400.

Přes převodovku DSG pohání všechna kola a vůz díky němu stovku pokoří za 3,9 sekundy. Maximální rychlost je 282 km/h. Uvidíme, jaké další plány s tímto splašeným Golfem Volkswagen má - podle některých zdrojů totiž minimálně několik vozů vznikne.