Ale od začátku. Dvacetiletá Ella Williamson zlatým Peugeotem jezdila v době středoškolských studií, po nástupu na univerzitu ho ale nechala doma na parkovišti.

Její otčím James Baggott pak chtěl nepoužívané auto s 91 tisíci ujetými kilometry prodat a utržené peníze Elle dát. Jenže když si vůz prohlédl, zjistil, že nebude snadné se jej zbavit ani zadarmo.

Brit nabízí Peugeot 307 zdarma, je nechutně zaneřáděný.

Uvnitř totiž narazil na plíseň, pavučiny, zbytky jídla. Pavouci dokonce někde v kabině zřejmě našli úkryt, kde se v poklidu líhnou.

"Upřímně, byl jsem v pokušení nechat to auto shořet. Nebo jej věnovat na vědecké účely, jsem si docela jist, že některé z plísní by mohly být použity jako zbraně," prohlásil otčím.  

Brit nabízí Peugeot 307 zdarma, je nechutně zaneřáděný.

"Ale pak mě napadlo: co když to někdo přece jen bude chtít?," dodal. A rozhodl se zlatou 307 i s řadou fotek a vtipnými komentáři nabídnout zájemcům přes server superunleaded.com.

Kromě odporného interiéru má auto také několik kosmetických vad. "Ella totiž měla zvyk parkovat do zdí. A stromů. A nákupních vozíků," popisuje Baggott, který také "vyzdvihuje" kvalitu laku. "Jde o magické lakování, které má na různých místech odlišný odstín," říká.

Brit nabízí Peugeot 307 zdarma, je nechutně zaneřáděný.

Jinak ale Peugeot jezdí, tedy alespoň prý zvládl cestu z jednoho konce parkoviště na druhý. Také dostal novou baterii, má ještě tři poklice ze čtyř a řidič si může cestu zpříjemnit poslechem hudby - Baggott však nedoporučuje se rádia dotýkat bez rukavic.

Ono vůbec usednout dovnitř bez ochranného obleku asi nebude zrovna bezpečné. I když svérázný Brit tvrdí, že nejhorší binec už nechal uklidit.