Kořeny unikátního stroje najdeme v roce 1992, kdy se dala dohromady firma Innotech International s Václavem a Jiřím Královými. Po dohledem známého českého designéra Václava Krále (Jiří je jeho syn) pak vznikl dvoumístný supersport s motorem uprostřed, který se měl prodávat hlavně na americkém trhu.

I proto se od začátku počítalo se zástavbou velkoobjemových amerických motorů. Základní provedení mělo mít 5,7litrový osmiválec koncernu General Motors, střední verze pak 7,7litrovou V8 a vrcholná varianta dokonce dvanáctiválec o objemu 9,6 litru a výkonu až 1000 koní.

Čtěte také: OBRAZEM: Tyhle české sporťáky uměly i přes 300 km/h. A měly motory z tatrovek

Základem auta byl robustní rám z ocelových trubek, nápravy byly po úpravě převzaty s Chevroletu Corvette C4, karoserie byla z laminátu. Další komponenty výrobce sehnal z různých zdrojů: například pětistupňovou převodovku dodala americká společnost AUI, palivové nádrže zase pocházely z Tatry 613.

V roce 1995 byl konečně představen hotový prototyp. A i když tehdy vzbudil nadšení a velký ohlas, na sériové auto už se - údajně kvůli finančním problémům - nedostalo. Přestože v plánu byla produkce 25 kusů…

Tím se ale dostáváme k jedinému exempláři, který je už několik měsíců na prodej. Jde samozřejmě právě o zmíněný prototyp, což je třeba patrné i na skutečnosti, že postrádá nejen střechu, ale dokonce i boční okna. Auto každopádně nedávno prošlo kompletní renovací a je ve skvělém stavu. A hlavně jezdí.

Nepřehlédněte: Sexy sporťák ÚVMV 1100 GT vznikl v Československu. Několik kusů jezdí dodnes

Pohání je 5,7litrový osmiválec z Corvette C4 o výkonu 300 koní a točivém momentu 470 Nm. Díky tomu prý Mysterro zrychlí z klidu na stovku za 5 sekund a umí jet až 300 km/h. A cena? Pochopitelně není malá, společnost Scuderia Praha vzácný český supersport prodává za 4 miliony korun. Na druhou stranu za tyhle peníze dostanete auto, které nikdo jiný už mít nebude.