V České republice není jméno amerického designéra George Barrise úplně nejznámější. V USA však jde o celebritu. Už proto, že s jeho díly se prakticky všichni obyvatelé této země setkali v mnoha filmových hitech. Za všechny lze zmínit jedno jediné - Batmobile z roku 1966.

Nyní se jedno z jeho aut objevilo na seznamu položek aukční společnosti Mecum ve městě Harrisburg v Pensylvánii. Případný nový majitel nebude určitě moct s tímto autem hned vyjet na silnici. Čeká ho totiž spousta práce - jak na karosérii, tak na motoru, a hlavně v interiéru, což je vidět i na snímcích z přiložené fotogalerie.

Původní fotografie Dereka Whitacra, když byl vůz ještě v pojízdném stavu.
V USA se našel tajemný supersport. A nikdo přesně neví, co to je

Pokud se to podaří, bude mít ve své sbírce nepochybně unikátní auto. Design je totiž inspirovaný díly raného "raketového" věku, kdy se na zádích vozů běžně objevovaly ploutve či křídla. Příď pak zase vypadá jako z nějaké filmové kosmické lodi. Bublinovitý tvar kabiny také určitě fádní.

Kromě pozoruhodného designu má auto i některá zajímavá technická řešení. Například na zádi je použita aktivní aerodynamika jako u moderních supersportovních aut. Konkrétně zadní spojler se v závislosti na rychlosti zvedá až o tři centimetry.

Dražba vozu je na progrramu v termínu 2.-4. srpna.