Saab 9-5 (2003)

Saab 9-5 Aero.Zdroj: Cars.cz

Kdo by neznal smutný příběh svérázné automobilky Saab. Značka zrozená jako divize švédského výrobce zbraní a letadel vyráběla v mnoha ohledech inovativní a neotřelá auta. Automobilka se bohužel postupem času dostala pod křídla koncernu General Motors a po finančních problémech vyhlásila v roce 2012 definitivní konec.

Až do poslední chvíle však z bran továren vyjížděla vskutku velmi zajímavá auta, která dnes lze pořídit za zajímavé peníze. Příkladem za všechny může být právě tento inzerovaný Saab 9-5 Aero, poháněný takřka legendárním motorem 2.3 Turbo o výkonu 250 koní (184 kW). Ceny takových modelů spadly na vcelku nízké hodnoty, což dělá ze Saabu kandidáta na koupi nejen pro nadšence.

Tento konkrétní kousek pochází z roku 2003 a nájezd je podle inzerátu 192 tisíc kilometrů.

Inzerát najdete zde.

Lancia Delta (2010)

Lancia Delta.Zdroj: Cars.cz

Také kdysi slavnou Lancii zastihl v nedávných letech nepříliš slavný osud. Poté, co automobilka nějakou chvíli zápolila s prodeji, rozhodla se nakonec stáhnout zcela do ústraní a momentálně si novou Lancii nekoupíte jinde než v její rodné Itálii. Holt slavná sportovní minulost není všechno.

I Lancia Delta třetí generace odkazuje na legendární sportovní hatchbacky let dávno minulých, ačkoliv se slavnými předchůdci už nemá společného zhola nic. Přesto se však vyznačuje hezkým a neokoukaným vnějším vzhledem a navíc ji šlo koupit s potentními turbomotory 1.4 Turbojet, pocházejícími od mateřského Fiatu. Přesně tímto motorem o výkonu 150 koní (110 kW) se pyšní i inzerovaný kus.

Vůz pochází z roku 2010 a na tachometru mu svítí 203 tisíc kilometrů.

Inzerát najdete zde.

Chevrolet Cruze (2014)

Chevrolet Cruze.Zdroj: Cars.cz

Na rozdíl od předchozích dvou značek, americký Chevrolet žádná katastrofa nepotkala. Model Cruze a několik dalších jsou jen pozůstatky nepříliš úspěšného pokusu o invazi na evropský trh, který Chevrolet zahájil v roce 2005 a ukončil o deset let později. Problémem byl mimo jiné i fakt, že se pod značkou Chevrolet prodávaly mnohdy pouze přeznačkované starší modely Daewoo.

I Chevrolet Cruze se na některých trzích pyšní ještě starým označením Daewoo Nubira, ale do Evropy vnesl pro mnoho lidí zajímavý vzhled a techniku částečně sdílenou s dalšími vozy koncernu GM. Dnes lze Cruze sehnat za velmi dostupné částky, což z něj dělá konkurenta pro běžnější modely nižší střední třídy. V tomto případě je Cruze poháněn jednou ze základních benzínových šestnáctistovek o výkonu 124 koní (91 kW).

Prakticky nové auto bylo koupeno v ČR v roce 2014 a od té doby by mělo mít najeto jen 8 tisíc kilometrů.

Inzerát najdete zde.