Před patnácti lety americký automobilový gigant General Motors prodal svoji obrannou divizi za více než milon dolarů firmě General Dynamics. Nyní se ovšem rozhodl, že toto speciální oddělení obnoví.

Aby měl ve výběrových řízeních větší šanci, rozhodl se angažovat do vedoucí pozice generála Johna Carltona, který má za sebou tři válečné mise v Iráku a jednu v Afghanistáná. V posledních letech měl navíc na starost zadávání výběrových řízení pro americkou armádu a podílel se i na testování výzbroje, kterou vojáci používají.

Obrněný vůz Roshel Senator
Toto je pravé SUV pro celou velkou rodinu. Nikdo vás v něm neotráví!

Mezi projekty, o kterých se již veřejnost měla možnost něco dozvědět, patří nepochybně vojenská varianta pick-upu Chevrolet Colorado. Má označení ZH2 a prototyp se představil již před dvěma lety.

General Motors se ovšem nechce specializovat pouze na pozemní dopravní prostředky. Například společně s francouzskou společností Liebherr Aerospace vyvíjí leteckou pomocnou pohonnou jednotku, která je poháněná palivovými články. Ostatně, přímým nadřízeným Carltona je Charlie Freese, který je právě specialistou na vodíkové palivové články.