Se značným odstupem se do továrny britské automobilky Lotus vrátila jedna slečna. A nebyl to vůbec bezvýznamný host. Jmenuje se totiž Elise Artioliová a je to vnučka Romana Artioli, který Lotus vlastnil v době, kdy se model Elise představil coby novinka. Mimochodem, ve stejné době byl tento italský obchodník majitelem jiné slavné sportovní značky - Bugatti. Dědeček tehdy nový roadster nechal pojmenovat právě po své milované vnučce.

Roztomilou dívenku v červeném kabátku s medvídkem zachytil fotograf, kterak sedí na kapotě jednoho z prvních vyrobených exemplářů Elise ve společnosti svého dědečky.

Lotus Evora GT430.
Čínský koncern Geely koupil britský Lotus. O budoucnost se však bát nemáme

Nyní si měla možnost ověřit, jak se tovární prostory od té doby proměnily. Lotus Elise zde stále montují, dalšími vyráběnými modely jsou Exige, což je vlastně Elise s pevnou střechou a další kupé Evora.

Rodině Artioliových už Lotus dávno nepatří. Nejprve se stala v roce 1996 vlastníkem malajsijská automobilka Proton. Od loňského jara pak za další osud Lotusu zodpovídají akcionáři čínské firmy Geely.