Automobilka Škoda začíná provozovat svoji inovační dílnu s označením DigiLab po Praze a Tel Avivu také v Pekingu. Oznámila to před zahájením autosalonu v Šanghaji, který je letos nejvýznamnější akcí tohoto druhu na tomto největším světovém trhu s automobily.

Již letos se začnou díky čínskému DigiLabu uskutečňovat zajímavé projekty. Jedním z nich je služba, která umožňuje doručování zboží přímo do zavazadlového prostoru vozu. Už se začalo intenzivně jednat s potenciálními partnerskými doručovacími společnostmi ohledně zahájení testovacích a pilotních projektů. 

Odhadovaná podoba nové Škody Octavia podle serveru Motor1.com
Je tohle tvář nové Škody Octavia? Silně se nechala inspirovat Scalou

Dalším projektem je služba „CareDriver“ pro pacienty, kteří potřebují asistenci při přepravě. Speciálně proškolení řidiči nabídnou s vozem Kodiaq nebo Superb službu převozu ode dveří ke dveřím, aby tak doplnili mezery pro přepravu lehce postižených pacientů – současně tuto službu budou využívat také soukromé nemocnice, aby svým pacientům umožnily pohodlnější a méně stresující cestu do nemocnice.

Předseda představenstva společnosti Škoda-Auto Bernhard Maier tento krok odůvodnil: „Jak v Praze, tak i v Tel Avivu se oba naše DigiLaby už ve startupové komunitě pevně etablovaly. Čína je v celosvětovém měřítku jedním z inovátorů digitalizace. Pro nás je proto logické, že vybudujeme další odnož v Číně, abychom i tam získali přístup k důležitým technologiím budoucnosti," sdělil.