Unikátní závodní vůz automobilka Honda postavila, aby mohla zkoumat různé aspekty výkonu moderních vozů a toho, jak do této rovnice může zapadat elektrifikace. Součástí hybridního motoru je agregát V6 IndyCar. Jeho zdvihový objem válců je jen 2,2 litru a je přeplňován dvěma turbodmychadly.  Je navíc vyladěný pro provoz na 100% obnovitelné závodní palivo Shell.

Auto si můžete prohlédnout v naší detailní fotogalerii.

Prezident HPD David Salters potvrdil, že CR-V Hybrid Racer má výkon 800 koní, ačkoli konkrétní rozdělení výkonu spalovacího a elektrického systém neuvedl. Místo baterií využívá CR-V Hybrid Racer systém ukládání energie do superkondenzátorů, který je schopen pokrýt krátkodobé nárůsty výkonu a současně i vylepšit spotřebu paliva.


Spodní polovina vozu Honda CR-V Hybrid Racer je vyrobena z uhlíkových vláken. Nepřehlédnutelné jsou masivní blatníky, obrovské karbonové zadní křídlo a motýlkové přední dveře, které odhalují závodní interiér. Jako základ slouží zakázkový trubkový podvozek a horní část SUV tvoří ocelová karoserie CR-V šesté generace. Zadní dveře jsou připevněny k výklopné skořepině. Pod ní se nachází šestistupňová převodovka Xtrac s pádly řazení připojená k hybridnímu motoru.

Nová Honda Civic je jedním z nejpříjemnějších překvapení roku 2022
Nejlepší hybrid všech dob! Test nové generace Hondy Civic

Výzkumný i marketingový projekt

Trubkový rám vozu Honda CR-V Hybrid Racer nese přední zavěšení a 15 palcové brzdy Brembo pocházející ze závodního vozu NSX GT-3. Vzadu je zavěšení Dallara IR-18 Indy se 14palcovými kotouči Brembo. V blatnících vzadu jsou obuty pneumatiky o rozměru 305/35 a vpředu 285/35. Pneumatiky jsou namontovány na 20 palcových kolech. Vyšší přítlak zajišťuje masivní zadní křídlo a speciální přední splitter.

Honda neplánuje vzít CR-V Hybrid Racer na konkrétní místa, jako je Pikes Peak, ale automobilka potvrdila, že SUV bude vystaveno na několika závodech IndyCar v roce 2023 pro demonstrační účely.

Testovací jízdy v Německu provázelo nevlídné počasí
Promyšlená a nadčasová: Verdikt po prvním svezení s novou Hondou HR-V

Podle Salterse, prezidenta HPS je hlavním cílem projektu Honda CR-V Hybrid Racer zkoumání elektrifikace, řízení spotřeby energie a dalších aspektů výkonu s ohledem na závodní a potenciální silniční využití. Honda nemá v plánu vyrábět vysoce výkonný model CR-V pro běžný trh, i když je možné, že poznatky získané z Hybrid Racer by mohly být použity v budoucích závodních projektech.