Chevrolet konečně uveřejnil slibované video z rychlého kola Camara ZL1 1LE. Právě ta nenápadná zkratka „1LE" v názvu auta je tady zásadní, neboť se jedná o okruhový paket, který standardnímu Camaru ZL1 přidává hromadu funkčních a užitečných prvků.

Na svoje rychlé Camaro dostanete nastavitelné tlumiče, dále aerodynamické prvky v podobě zadního křídla a křidélek předního nárazníku nebo lepivé pneumatiky Goodyear Eagle F1 Supercar 3R.

Eliminace přebytečných materiálů znamená snížení hmotnosti o 27 kilogramů oproti standardnímu ZL1. Naopak stejný zůstal motor, který však není potřeba nijak ladit. Vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru je přeplňován kompresorem a podává plných 650 koní výkonu skrze manuální převodovku.

Porsche 911 GT2 RS.
Nové Porsche 911 GT2 RS už je vyprodáno. Ještě před jeho odhalením

Takto vybavené Camaro, samozřejmě s tlumiči nastavenými specificky na Nürburgring, zvládlo obkroužit obávaný okruh za 7:16,04. To je o 13 sekund lepší čas, než jaký zajelo normální Camaro ZL1.

Jenže Camaro nebojovalo jen samo proti sobě. S daným časem porazilo i velká jména, jakými jsou třeba Nissan GT-R (7:19,1), Ferrari 488 GTB (7:21), Chevrolet Corvette C6 ZR1 (7:19,63) nebo Porsche 911 GT2 RS (7:24).

Shrnuto podtrženo, v žebříčku časů už nezbývá moc sériových aut, která by se s vrcholným Camarem mohla měřit. Nemluvě o tom, že prakticky žádné z nich nemá klasickou manuální převodovku, která není zdaleka tak rychlá, jako současné špičkové automaty.

Vlastní jízda je pochopitelně zaznamenána na videu, které nelze než doporučit. Jedná se o úchvatnou podívanou.

Zdroj: Youtube