Britský výrobce sportovních aut Aston Martin má už v plánu poslat na silnice své první SUV jménem DBX. Právě probíhá poslední testování, auto by se mělo představit ještě letos. V plánu je ale také oživení značky Lagonda, pod kterou bude firma prodávat elektromobily. První z nich by mělo být další SUV.

Koncept vozu do zásuvky představí Aston Martin už za měsíc na autosalonu v Ženevě. Aktuálně odhalil jeden snímek, který má lákat novináře a fanoušky značky ke spekulacím a představám. Jde o klasický postup. Obrázek odhaluje jen nápadné tvary spodní části přídě.

Aston Martin DBX
Aston Martin už testuje své SUV. Bude se jmenovat DBX

Elektrické SUV, jehož parametry zatím nejsou známé, by mělo značku Lagonda v roce 2021 odstartovat. V plánu jsou ale i další modely. Aston Martin by chtěl totiž v budoucnu vyrábět i velkou luxusní limuzínu, která se stane konkurentem Rolls-Royce Phantom a později také elektrické kupé.

„Abychom předešli jakýmkoliv spekulacím. Pokud je to Aston, pak to má silný benzinový motor. Pokud je to Lagonda, tak je to stoprocentně elektrické auto,“ řekl v rozhovoru pro britský magazín Auto Express šéf značky Andy Palmer. Ten se netají svým obdivem k americké Tesle, kterou považuje za hybatele elektromobility.

Aston Martin vám váš veterán přestaví na elektromobil!

Elektrické vozy Lagonda by měly být pro Teslu významnými konkurenty. Sází ale i na příchod nové bateriové technologie, která by měla prodloužit dojezd vozů do zásuvky a zkrátit dobu nutnou k jejich nabíjení. To je zároveň slabinou značky, protože by její spuštění mohla zdržet.