Už od roku 2014, kdy byl na autosalonu v Pekingu představen koncept Volkswagenu Golf R s výkonem 400 koní, nechává největší německá automobilka své příznivce v napětí, zda se někdy takový vůz objeví v prodeji.

Původním termínem byl podle některých zdrojů rok 2016, ovšem tehdy plány zhatila aféra Dieselgate. Nyní ovšem kameraman zachytil, jak na severní smyčce okruhu Nürburgring krouží modrý exemplář Volkswagenu Golf R, jehož zvuk napovídá, že pod kapotou pracuje pětiválcový agregát z Audi RS3.

Další čtyřikrát přeplňovaný W16 už nebude!

Právě díky němu nemá vůz 400 koní jako koncept z Pekingu, kde se ještě počítalo s dvoulitrovým čtyřválcem, ale hned 420. Zajímavé je, že stejný vůz jezdil na "ringu" již před rokem. Měl totiž shodnou registrační značku.

Pokud by Volkswagen chtěl opravdu uvést tento superstroj do prodeje, musel by to udělat velmi rychle. Životní cyklus současné sedmé generace golfu se totiž rychle chýlí ke svému závěru. Nástupce by se měl přestavit již v příštím roce a s příchodem dalšího Golfu GTI se počítá pro rok 2020.