K patentovým snímkům nového BMW Z4 se dostal nizozemský magazín AutoWeek, díky kterému můžeme podobu nového roadsteru konečně vidět nemaskovanou, ačkoliv jde stále o pouhé digitální ilustrace.

Podobně jako u dřívějšího konceptu Z4 tedy novince nechybí skoro vertikálně natažené přední světlomety směrem k přední kapotě a široké ledvinky masky chladiče. Přední nárazník však nemá tolik agresivní linie a velké přístupy vzduchu. Z kapoty nakonec také mizí úzké průduchy.

Na bocích ovšem zůstávají takzvané žábry, které vytváří prolisy ve dveřích. Průduchy mizí i ze zadního nárazníku a tenké svítilny pak dle předpokladů využijí technologie OLED diod. Na víku kufru lze rovněž rozpoznat vytvarovanou odtrhovou hranu.

Informace o technice bohužel nejsou příliš podrobné, ale každopádně už víme, že standardně nejsilnější verze M40i dostane pod kapotu dvakrát přeplňovaný řadový šestiválec, který je derivací třílitrové motorizace z BMW M240i a výkonově nabízí kolem 350 koní (257 kW) a 500 Nm točivého momentu.

BMW Z4.
BMW ukázalo nový roadster Z4. Nejsilnější verze M40i nabídne kolem 350 koní

V nabídce se určitě objeví také slabší motorizace, například přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, jehož výkon by měl činit 194 koní (143 kW) a točivý moment 320 Nm. Převodovka bude u obou motorizací osmistupňová automatická.

Jak už víme, motory BMW přitom využije i nová Toyota Supra, která bude se Z4 sdílet i celkovou platformu a elektroniku. A přestože hybridní technika byla u Supry vedením Toyoty vyloučena, u BMW bychom se jí později mohli dočkat. Tato verze by přitom využívala nejspíše pohonu všech kol.

Koncept Toyota GR Supra Racing.
Známe další podrobnosti o nové Toyotě Supra. Jedna novinka není radostná

Plány vůbec nejostřejší verze Z4 M jsou každopádně nyní pouhou spekulací, ale vůbec bychom se naplnění této vize nedivili. Stejně tak není jasné, zda by mělo BMW odvahu později nabídnout i kupé verzi nového roadsteru stejně jako u předchozí generace.

Oficiální představení nového BMW Z4 má proběhnout na přehlídce automobilové krásy v kalifornském Pebble Beach již v srpnu.

Zdroj: Youtube