Už na podzimním autosalonu v Paříži se předvedlo Porsche 911 Speedster. Zatím ale jen ve verzi prototypu. Nyní přišel v rámci autosalonu v New Yorku čas na sériovou podobu. Novinka má zajímavý design s nápadnými zrcátky a masivní zádí, pod kterou se ručně skládá plátěná střecha. Nadšenci si mohou k vozu pořídit i unikátní hodinky s karbonovým ciferníkem.

Auto kupředu požene motor přímo z ostrého modelu 911 GT3. Jde tedy o plochý šestiválec o čtyřlitrovém objemu, který na kola posílá výkon 502 koní. To by mělo autu zaručit zrychlení z nuly na 100 km/h za 3,8 sekundy. Maximálně pak bude uhánět 307 km/h. Bez střechy to bude zážitek!

Zajímavostí je, že se myslelo na co největší odlehčení. I proto je se se střechou zachází ručně. Dveře jsou tvořeny z karbonových dílů a k řazení neslouží automatická převodovka PDK, ale překvapivě manuální skříň. Ta nemá 7 rychlostí jako manuál u běžných Porsche, ale víc tradičních 6. I jedno kolečko méně ušetří.

Auto bude exkluzivní záležitostí. To připomíná už fakt, že se vyrobí jen v limitované edici čítající jen 1948 kusů. V základu přijde model bez individuálních příplatků na 275 750 dolarů (cena zveřejněná v rámci autosalonu i s poplatkem za přistavení vozy), což je asi šest a čtvrt milionu korun. Uvidíme alespoň jeden kousek také v Česku?