Letošním tématem autosalonu v Sao Paolu jsou full-size pick-upy. Ford představil upravený Ranger Raptor, Toyota sportovní verzi Hiluxu od Gazoo a Nissan lahůdku v podobě záchranného modelu Fronitier Sentinel, což je vpodstatě evropská Navara.

Za výrazně modrým terénním pick-upem oficiálně stojí brazilský Nissan, který tímto konceptem představuje záchranný automobil pro odlehlá a těžko přístupná místa.

Tímto vozem vše v Nošovicích začalo
Nošovický závod Hyundai vyrábí auta přesně deset let. Je jich už téměř 3 miliony

K tomu je také náležitě vybaven zesílenými nášlapy, navijákem, zvýšeným sáním, speciálním střešním nosičem a terénními pneumatikami. Nejvýraznějším prvkem brazilského konceptu Nissan je zadní ložná plocha, kde se nacházejí dva akumulátory z Nissanu Leaf, sloužící jako zdroj elektrické energie v místech kde žádná není.

Uvnitř je také množství vysouvacích šuplíků a přihrádek pro nářadí a záchranné potřeby, jako jsou provazy, sekery a další. Na horním krytu ložné plochy se nachází také přistávací plocha pro pátrací drony.

Interiér zůstal v zásadě sériový.

Co se technických specifikací týče, ohledně nich Nissan nic neprozradil, ale je více než pravděpodobné, že záchranný Frontier pohání 2,3litrový vznětový čtyřválec v jednom ze dvou nabízených výkonových nastaveních. Převodka je 7stupňový automat.

V galerii si tento zajímavý terénní automobil můžete detailně prohlédnout.