Už v roce 1997 představila švédská automobilová značka Volvo svůj první "offroadově" zaměřený vůz s karosérií kombi. Od té doby nevymizely z jeho nabídky. Poslední novinkou v tomto segmentu se stává model V 60 Cross Country.

O tom, že to nebude jen designová kreace, svědčí první uvolněné informace. Například to, že standardně se bude dodávat pohon všech kol, a že světlá výška vozu je oproti standardní "silniční" V 60 zvýšena až o 75 milimetrů.

Volvo představilo svoji vizi budoucího cestování

K tomu je navíc přidána várka specializovaných asistenčních systémů jako například asistent pro sjíždění prudkých svazů nebo speciální režim Offroad.

Auto bude v první fázi pohánět buď benzinový dvoulitrový čtyřválcový turbomotor T5 s výkonem 184 kW nebo turbodiesel se stejným objemem i počtem válců a výkonem 140 kW. Později se má dostavi i mild hybridní a plug-in hybridní varianta.

Standardní výbava obsahuje i systém City Safety s funkcí automatického brzdění plnou silou. Tento systém umí zabrzdit jak před auta, tak i před chodci, cyklisty nebo velkými zvířaty.