Téměř polovina těchto financí je určena na kompletní opravu a zateplení pěti věžových domů, která bude stát celkem 56 milionů korun. Město s hromadnou opravou věžových domů začalo už v letošním roce, kdy rovněž opravilo pětici věžáků.

Městu patří 22 vysokých panelových domů se 1400 byty. Většina z nich vznikla v 70. letech, nejmladší pochází roku 1991. Opravit se jich postupně podařilo už 17 z nich. Příští rok se tak rekonstrukce dočká posledních pět domů.

K dalším významným projektům v oblasti bydlení bude patřit napojování domů v centru města na teplovod z Dětmarovic. Město chce do napojování, s nímž začalo v roce 2013 investovat přibližně 40 milionů korun. Celkem by mělo být do roku 2015 napojeno na teplovod přes 650 bytů. Náklady jsou odhadovány na téměř 70 milionů korun. Město vlastní 4400 bytů.

Bohumín bude v příštím roce hospodařit s vyrovnaným rozpočtem ve výši 660 milionů korun, kromě investic do bydlení počítá s dalšími investičními projekty za zhruba 80 milionů korun. Skončit by měla například oprava secesního Národního domu ve Starém Bohumíně, v plánu je i oprava náměstí Svobody nebo budování kanalizace.

„V letošním roce očekáváme přebytek hospodaření, a to i přesto, že jsme zrealizovali hodně velkých investic – třeba dokončení sportovní haly za 50 milionů korun nebo zahájení nákladné rekonstrukce Národního domu. Letos jsme také v nebývalém rozsahu zregenerovali některá sídliště. O tom, jak s přebytkem naložíme, rozhodneme na jaře. Máme pod čarou připraveno mnoho dalších investičních akcí," uvedl starosta Petr Vícha (ČSSD).