Ne vždy se nám to může podařit. Nestálé počasí (rychlé střídání teplot, vlhkosti, kroupy, mráz) nebo přirození nepřátelé rostlin (škůdci, choroby) nám snižují možnost dobré úrody.

Na rostlinu působí STRES (schopnost rostliny vyrovnat se z uvedenými vnějšími podmínkami). Pokud je stres silný a rostlina není na tento stres připravená, dochází k oslabení, poškození až zničení rostlin. Proto je nutné rostlinám poskytnou kvalitní, ideálně přírodní pomoc. Jedná se o kombinaci výživy pro vysokou úrodu, zvyšování odolnosti rostlin proti stresu a podpory k silnému zdraví rostlin.
Vyzkoušeným a osvědčeným pomocníkem pro zdraví rostlin a vysokou úrodu je přírodní rašelinový extrakt Kouzlo Přírody Humát neutrální nebo Humát kyselý.

Kouzlo Přírody Humát (neutrální nebo kyselý) je velmi kvalitní přírodní extrakt z rašeliny s vysokým obsahem huminových látek.
Rašelina a huminové látky dodají rostlinám přírodní prospěšné látky v kapalné formě.

Díky rozlišnému pH obou přípravků je Kouzlo Přírody (KP) Humát určen skutečně pro všechny rostliny:

KP Humát kyselý má kyselé pH 4,5-5,5
• pro všechny kyselomilné rostliny (borůvky, rododendrony, vřesy, azalky, aj.)

KP Humát neutrální pH 6,5-7,5 vhodné pro většinu rostliny
• okrasné kvetoucí rostliny a dřeviny, vč. balkónových rostlin - muškáty, petúnie, růže, ibišky, klematis, aj.
• okrasné stálezelené rostliny, dřeviny - palmy, thúje, aj.
• pokojové rostliny okrasné listem a květem - orchideje, fialky, čínská růže, palmy,fíkusy, aj. (KP Humát je vhodný po celý rok - v době vegetačního klidu pokojových rostlin přispívá k výbornému zdraví a kondici.)
• zelenina - rajčata, papriky, okurky, hrášek, kedluben, zelí, česnek, cibule, aj.
• drobné ovoce - jahody, rybíz, maliny, ostružiny, angrešt
• bylinky pěstované doma i na zahradě - bazalka, meduňka, pažitka, libeček, tymián, saturejka, oregáno, aj.
• trávníky

Jak Kouzlo Přírody (KP) Humát účinkuje?

Z půdě se nachází obrovské množství živin, které většinou nejsou rostlinami přijatelné (uzavřené pro rostliny). Proto živiny musíme v průběhu vegetace dodávat hnojivy. V případě, že rostliny zalijeme roztokem s KP Humátem a vstřebá se do půdy, tak pomocí svého složení potřebné živiny v půdě přemění do přijatelné formy pro rostliny a rostlina si je okamžitě přijme kořeny a natáhne do celé rostliny.
Dochází tak k maximálnímu využití živin v zemině, substrátu nebo dodaných živin v hnojivu.

A co je výsledkem tohoto účinku?

Účinky KP Humátů jsou na rostlinách zcela jasně okem viditelné…

- již při první aplikaci (zálivkou nebo postřikem na list) například u okrasných pokojových rostlin - rostlina "prokoukne, ožije" (listy jsou krásně zelené, lesklé a dojde k tvorbě nových listů)
- při opakovaném používání (1x10-14dní):
• rostliny se pyšní silným a bohatě rozvinutým kořenový systémem
• rostliny jsou pevné, zdravé a rychleji rostou (až 2x rychleji než bez používání KP Humátů)
• podporuje tvorbu květů a bohaté nasazování nových květů (u kvetoucích rostlin)
• podporuje vyšší úrodu (vysoký počet plodů na rostlině) a podporuje udržet zdravé plody až do sklizně
• zvyšuje obranyschopnost rostlin (rostliny jsou zdravější a odolnější vůči přirozeným nepřátelům rostlin)
• omezuje stres a předchází jeho následkům (z vysokých teplot, ze sucha, z přemokření, po použití chemických postřiků, po mechanickém poškození rostliny, z poškození od krup, aj.)

- při poškození rostlin, trávníků - po aplikaci dochází k okamžité regeneraci
• u rostlin podporuje jejich rychlou regeneraci a obnovuje jejich zdraví
• u trávníku regeneruje poškozený trávník (např. po hře s dětmi), podporuje rychlejší odnožování trav a zatahování poškozených míst trávníku a udržuje trávník ve výborné kondici). U rostlin podporuje jejich rychlou regeneraci a obnovuje jejich zdraví.

Kdy začít u rostlin s KP Humátem?

Kdykoliv, kdy je potřeba.… nikdy není pozdě (doba není omezená), ale pokud chcete mít co nejlepší výsledky, zejména u jednoletých rostlin, ZAČNĚTĚ JIŽ PRI VÝSADBĚ NEBO VÝSEVU!!!

1. Výsadba rostlin, výsev semen:
• máčení semen před výsevem (podporuje urychlení klíčení a tvorbu kořenového systému)
• máčení kořenů před výsadbou (podporuje urychlení klíčení a tvorbu kořenového systému, zlepšuje "přijetí" rostliny do zeminy)

2. Péče v průběhu vegetace:
• během vegetace pro jeho účinky (zvýšení úrody, zdraví, aj.) - pravidelné aplikace postřikem nebo zálivkou (1x za 10-14 dní)
• podle potřeby - pro rychlou regeneraci rostlin - pravidelné aplikace postřikem nebo zálivkou (1x za 10-14 dní)
• pro prodloužení doby přesazení rostlin v květináčích, truhlících nebo v nádobách (z důvodu již nevýživného substrátu) - pravidelné aplikace postřikem nebo zálivkou (1x za 10-14 dní)

Jaké je dávkování?

Zcela jednoduché!
• 2 ml / 1 l vody máčením kořenů, semen nebo zálivkou či postřikem na list
• 20 ml / 10 l vody máčením kořenů ovocných dřevin a keřů

Balení: 100 ml, 250 ml,

Kouzlo Přírody Humát neutrální nebo kyselý je skutečně přírodní "zázrak" a kdo jej vyzkoušel, spokojeně jej používá nadále.

Zde je několik příkladů z praxe:

Zvadlé listy pokojových rostlin (ze sucha) – okamžitá regenerace – již po první aplikaci zálivkou s KP Humátem neutrálním, byly listy silné, lesklé a krásně zelené.

Bohaté kvetení orchidejí - pravidelným máčením květináčů Orchidejí v roztoku s KP Humátem neutrálním (1x10 dní) jsou orchideje zdravé a neustále tvoří nové a nové krásné květy (bohaté trsy květů).

Bohaté kvetení muškátů na balkóně – pravidelná zálivka s KP Humátem neutrálním (1x10 dní) pomohla vytvořit skutečně bohaté květy muškátů se sytými barvami. Květy se neustále obnovovaly a krásně rozkvetlý balkón zdobil dům až do podzimu.

Hodně plodící a zdravá rajčata – pravidelná zálivka s KP Humátem neutrálním (1x10 dní) pomohla k velmi početným trsům rajčat. Rajčata byly zdravé, voňavé a velmi chutné (bez chemie). Rostliny byly téměř bez plísní (KP Humát zvyšuje jejich odolnost a podporuje zdraví rostlin).

Bylinky (pažitka, petrželka, bazalka, aj. ) v květináči v kuchyni – pravidelným postřikem s KP Humátem neutrálním (1x10 dní) bylinky rychle rostly = neustále se obnovovaly. Měly krásnou zelenou barvu se svým silným aromatem (např. bazalka, máta). Ihned po postřiku se mohou bylinky používat do jídel nebo čajů (přírodní přípravek BEZ CHEMIE). Dokonce rostly také i bylinky v květináči, které se kupují v běžných obchodech s potravinami (obyčejně vydrží jen 1 úrodu). Se zálivkou s KP Humátem neutrálním podporujete půdní mikroflóru a tím, tak udržujete výborné podmínky pro opakovanou sklizeň.

Přírodní pomocník pro zdraví rostlin, rychlou regeneraci a bohatou úrodu rostlin – BEZ CHEMIE.

Více na www.agrobio.cz