Tradiční pěstitelská výstava se na Kroměřížsku letos koná už posedmatřicáté. Na 140 vystavovatelů z celé země představí široký sortiment zahradních rostlin okrasných a užitkových a také poradí, jak je pěstovat. „Obdivuhodný bude sortiment zeleninové přísady, která se sadí právě nyní, nebo květin určených pro osázení balkonů a zahradních dekorací," uvedla Matulová.

Nebudou chybět ani stovky druhů skalniček, trvalek a bylin, které doplní okrasné dřeviny i ovocné stromky osvědčených i nových odrůd. Zájemci si mohou pořídit také sadbu žampionů, hlívy ústřičné nebo chuťově výraznou šitake, používanou v orientální i evropské kuchyni. Prodejci budou nabízet i chovatelské a zahradnické potřeby, zahradní keramiku, skleníky, pergoly a zahradní nábytek.

Výstava bude zahájena v sobotu a potrvá do 12. května. Po celou dobu jejího konání bude na výstaviště jezdit speciální autobusová linka. Pravidelný spoj pojede z vlakového nádraží v Kroměříži přes Milíčovo náměstí až na stanici U výstaviště poblíž vchodu do areálu Florie. Autobusy budou označeny logem Floria a platit v nich bude běžné jízdné kroměřížské MHD. Pro motoristy má výstaviště 2000 parkovacích míst, polovinu z toho na nově vzniklých zpevněných plochách.

Floria přesídlila na nové výstaviště v Kroměříži po desítkách let z nevyhovujícího areálu ve Věžkách. Oproti němu nabízí návštěvníkům zázemí kryté haly a venkovních zastřešených expozic, tudíž výstavu neohrožuje případná nepřízeň počasí.