Už po prázdninách by měly být dovezeny první domy, aby všem bylo jasné, jakým směrem se bude výstavba ubírat. Začne příští rok a trvat má 4 až 5 let. Projekt má i podporu místní vlády, která ho považuje za vysoce ekologický a vidí v něm dlouhodobou udržitelnost. A zároveň velkou atraktivitu.

„Je jasné, že každá rezidence bude u moře a bude začínat na asi stech metrech čtverečních. Nebude chybět střešní terasa o velikosti 40 metrů čtverečních. Cena bytu bude podle velikosti začínat na 250 tisících dolarech, což považujeme za velmi zajímavou cenu pro široké pole potenciálních kupců,“ uvedla vláda v tiskové zprávě.

Budova Basket Building v Ohiu v USA.
Košík či vejce. Nejpodivnější budovy světa fascinují svým vzhledem i historií

Maledivy Floating City (MFC) je inovativní bytový projekt vymyšlený pro lagunu vzdálenou 15 minut jízdy lodí z hlavního města Male. Autoři využijí nejnovější technologie z Nizozemska, plovoucí město se bude skládat z 5 000 bytových jednotek, připoutaných ke dnu laguny a které budou vzájemně propojeny tak, aby vytvořily bezpečné a pohodlné prostředí pro 20 tisíc lidí.

„K domům se vlastníci dostanou prostřednictvím důmyslného systému vodních kanálů. Z pohledu z výšky pak bude celé město připomínat mozek. I jako připomenutí toho, že by lidstvo mělo co nejvíce myslet na životní prostředí,“ doplnili iniciátoři projektu MFC.