Hlavní postavou byl ale opět kulinářský mág Jaroslav Sapík. Ten také v areálu Břevnovského kláštera v Praze vykouzlil z povidel staročeskou dobrotu zvanou muzika.

Suroviny:

4 lžíce povidel, rum, sušené meruňky, hrušky a švestky, 1 lžička perníkového koření, 1 citrón (kůra), 100 g spařených a oloupaných mandlí, 2 badyány, 5 hřebíčků, 1 sáček vanilkového cukru, 23 lžíce vlašských ořechů, 23 lžíce perníku, med na dochucení

Příprava:

Do hrnce dejte povidla a trochu vody. Přidejte rum, sušené ovoce, skořici a najemno nastrouhanou citrónovou kůru. Pak přisypte perníkové koření a vše rozvařte. Přidejte mandle, ořechy, badyán a vanilkový cukr. Vsypte část nastrouhaných ořechů a doslaďte medem. Podávejte s plátky vánočky, křížalami, případně s rozkrojeným jablkem.