Suroviny:

Na bochánky: 500 g mletého krůtího masa, 100 g strouhanky, 4 jarní cibulky, nasekané, 30 ml čerstvé citronové šťávy, malá hrst čerstvé bazalky, 15 ml sójové omáčky, 1-2 stroužky česneku, špetka chilli, mořská sůl, čerstvě namletý černý pepř

Na salsu: 300 g nastrouhané okurky, trocha čerstvého kopru, špetka papričky jalapeño, mořská sůl, pepř, 80-100 ml olivového oleje

Příprava: V míse smíchejte všechny ingredience na krůtí bochánky. Vytvarujte šest až osm stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkněte dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjte je fólií a dejte do lednice odpočívat.

Z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, smíchejte ji se zbytkem ingrediencí a uložte do lednice. Masové bochánky potřete olivovým olejem a podle velikosti grilujte tři až čtyři minuty z každé strany.