Právě kotrč se podle nadšeného houbaře, předsedy Mykologického klubu Slavkovský les Jiřího Pošmury, skvěle hodí na vynikající falešnou dršťkovou polévku. Ten nezapomněl také přidat tradiční jednoduchý recept na jeho zpracování.

„Potřebujeme 400 gramů kotrče, dvě polévkové lžíce sádla, jednu cibuli a špetku sladké i pálivé mleté papriky, přes litr vody, dvě polévkové lžíce hladké mouky, máslo, dva až tři stroužky česneku, majoránku, pepř, drcený kmín a sůl. Houby důkladně očistíme, propereme a nakrájíme na větší nudličky. Na sádle zpěníme cibuli, zasypeme paprikou a přidáme kotrče, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Trochu zahustíme jíškou, dochutíme kořením, česnekem a podle chuti dosolíme. Jako příloha je naprosto nejlepší čerstvá houska nebo chléb," neskrýval zkušený houbař a kuchař Jiří Pošmura nesporné kulinářské nadšení.