Recepty na krajové speciality, případně na jídla, která považujete za své „rodinné stříbro", posílejte na e-mail ceskovitajaro@denik.cz nebo poštou do redakce nejbližšího regionálního Deníku do 20. března 2014. Hlasování pak bude probíhat od 22. března do 6. dubna 2014, a to prostřednictvím kupónů, které najdete ve svém regionálním Deníku.

Finále soutěže Jaro na talíři se uskuteční 4. a 5. dubna v prostorách galerie Miele v Praze, kde všech 14 finalistů připraví jídla podle svých receptů.

17. dubna vyjde speciální číslo pravidelné přílohy Deník plný života věnované vaření, ve kterém najdete nejen recepty všech finalistů, ale i reportáž z jejich kuchařského klání v Praze.

Tři hlavní ceny pro vítěze

1. Místo – kuchyň dle vlastního výběru v hodnotě 80 000 korun

2. Místo – kávovar od společnosti Miele v hodnotě 30 000 korun

3. Místo – víkendový pobyt pro 2 osoby v hotelu Zlatá hvězda v Třeboni

Všichni finalisté získávají hodnotné dárky od společnosti LaFamillia. Finalisté se musí zúčastnit finálového vaření v Praze – Miele dne 4. nebo 5. dubna, jinak nemají na výhry nárok. Vyhrává recept s nejvyšším počtem hlasovacích kuponů

Finalisté:

Praha – Marie Kroupová – Kuřecí roláda

Střední Čechy – Josef Hladík – Jehněčí na rozmarýnu

Liberecký kraj – Eva Flídrová – Roláda z kuřete

Ústecký kraj – Iva Leštinová – Lasagne banánové s kokosovým tvarohem

Karlovarský kraj – Jaroslava Fišerová – Kuřecí závitek s jarní nádivkou

Plzeňský kraj - Majka Baštářová – Plněná kuřecí prsíčka s bramborem

Pardubický kraj - Miloslava Jelínková – Králičí maso na bylinkách

Hradecký kraj – Karel Přibyl – Pampeliškový salát

Jihočeský kraj – Antonín Moos – Vepřové maso v zeleném županu

Vysočina - Jaroslava Oumarová – Štika pečená s bylinkami

Jižní Morava – Jaroslav Belko – Jehněčí steak

Olomoucký kraj – Bronislava Wittnerová – Mrkvová roláda s tvarůžkovou pomazánkou

Zlínský kraj – Zuzana Vaňková – Špagetové placky s jarním salátkem

Moravskoslezský kraj – Olga Bočková - Kotlety na sušených švestkách se smetanou