Těsto: 4 vejce (zvlášť bílky a žloutky), 100 g zakysané smetany, 100 g hladké mouky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, lžička soli, špetka pepře, lžíce prášku do pečiva, petrželová nať (malý svazek), popř. pažitka; Náplň: 200 g zakysané smetany, 80 g plísňového sýra, 250 g lučiny, 4 – 5 plátků šunky, lžíce hořčice, 30 g sekaných bylinek, sůl, pepř.

Ušleháme si tuhý sníh z bílků a špetky soli. Žloutky promícháme se zakysanou smetanou, pepřem a solí. Přidáme mouku promíchanou s práškem a škrobem. Opatrně vmícháme sníh a těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem. Poklademe otrhanými lístky petržele. Upečeme v předehřáté troubě (180°C). Upečené těsto dáme na čistý pečící papír (převrátíme). Na náplň nastrouháme nivu, smícháme se zakysanou smetanou, lučinou, hořčicí a bylinkami. Osolíme, opepříme. Z vychladlého plátu sundáme papír, na kterém se plát pekl. Roládu potřeme náplní a navrch rozložíme šunku. Stočíme a dáme vychladit. Nakrájíme na jednotlivé řezy.