3 kusy kuřecích prsíček, 3 plátky slaniny, 3 kousky nivy, sterilovanou papriku,1 čerstvá červená paprika, 2 cibule, 2 rajčata, kečup, 2 stroužky česneku, brambory, zelená petržel, hlávkové zelí, mrkev, okurka, červená paprika, sterilovaná kukuřice, jarní cibulka.

Kuřecí prsíčka seřízneme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na maso položíme plátky slaniny a nivu. Maso přeložíme, spíchneme párátkem a opečeme na pánvi.Trochu podlijeme vodou a dusíme pod poklicí 10 minut. Mezitím si připravíme cibuli, papriku a rajčata na proužky. Hotová prsíčka vyndáme a do výpeku vložíme připravenou zeleninu, přidáme kečup a zbylý česnek.

Jarní zeleninový salát – zelí, mrkev, okurku a papriku nastrouháme, přidáme kukuřici, cukr, osolíme, opepříme, 2 lžíce olivového oleje promícháme a necháme odležet. Na talíř dáme zeleninu, prsíčka překrojená na polovinu, vařené brambory a ozdobíme zelenou petrželkou.