V kastrůlku zpěníme 2 lžíce másla a 1 lžíci nakrájené slaniny. Telecí kýtu předem odblaněnou, dost hustě protáhneme slaninou, osolíme. Maso přendáme do většího kastrolu a přelijeme ho předem připravenou orestovanou slaninou. Přidáme 2 lžíce na plátky pokrájené mrkve, petržele a celeru a jednu menší nakrájenou cibuli + špetku kmínu. Přikryjeme poklicí, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. V průběhu dušení vývarem občas podléváme. Mezi dušením strouhneme asi 2x citrónovou kůru (předem ostrým nožem odstraníme chemické ošetření citronu). Když je maso měkké přidáme malý koflíček kyselé smetany do které jsme rozšlehali trochu hladké mouky. Necháme několikrát přejít varem. Pak maso nakrájíme na plátky, servírujeme s opečenými brambory nebo s knedlíkem a zalijeme procezenou omáčkou.