Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Vznikne z toho bramborová sláma. Promícháme s kořením na bramboráky. Tuto slámu rozprostřeme do kruhu na rozehřátý tuk v pánvi a smažíme. Po otočení napůl upečené placky, dáme do kruhu nakrájenou šunku. Doprostřed rozklepneme opatrně křepelčí vejce, osolíme a opepříme. Posypeme nastrouhaným sýrem a pánev přikryjeme poklicí. Placka se zespodu dopeče, vejce se teplem srazí, sýr seshora zapeče, když je vše jak má být, odstavíme z teple. Vzniklé hnízdo dozdobíme co dům dá. Např. naklíčenou řeřichou, lístky salátu polníčku. Můžeme obměňovat s nakrájeným pórkem, jarní cibulkou, sterilizovaným hráškem, kukuřicí, kapií. Můžeme pokapat kečupem nebo tatarkou. Nejlepší je s jarní zeleninou: cibulka, pórek a natě (řeřicha, polníček, pampeliška).