1 balíček Surimi tyčinek, 3 mrkve, 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku, 4 lžíce vody,
300 ml majonézy, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžička soli, špetka pepře, šťáva z ½ citronu,
1 konzerva sterilovaného hrášku.

Surimi tyčinky necháme rozmrazit. Mrkev uvaříme a nakrájíme na malé kousky. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat podle návodu na obale. V míse smícháme metličkou majonézu se smetanou. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. V kastrůlku zahříváme želatinu až do úplného rozpuštění (nevaříme) a metličkou ihned vmícháme do majonézové směsi. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií a nalijeme do ní 1/3 připravené směsi. Do formy podélně skládáme polovinu surimi tyčinek, které prokládáme mrkví a hráškem. Zalijeme další třetinou a opět naskládáme tyčinky, mrkev a hrášek. Zalijeme zbytkem směsi a uložíme na nejméně 3 hodiny do chladničky. Tlačenku vyklopíme z formy, stáhneme fólii a nakrájíme na plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s pečivem nebo chlebem. Tip: Surimi tyčinky lze samozřejmě nahradit vařenými vejci.