Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu
Česko vítá jaro

Žalhostický králík na víně

Recept nám poslala Květuše Hlavsová z Pluhova Žďáru.

5.3.2013
SDÍLEJ:

Jaro na talíři.Foto: Deník

Ingredience:
1 králík, 50 g slaniny 1 velká cibule, velká mrkev, 1/2 menšího celeru, 100 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl bílého suchého vína, 5 kuliček nového koření, 4 kuličky pepře, 2 bobkové listy, špetka tlučeného rozmarýnu, špetka tymiánu a sůl


Králíka nasekáme na porce, které vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kus másla, nakrájenou cibuli a zeleninu, koření a v rozpálené troubě rychle zapečeme. Porce králíka poprášíme hladkou mouku, podlijeme vínem a pečeme zvolna za občasného podlévání zbylým vínem do měkka. Hotové porce králíka vyjmeme, uložíme do tepla a vydušenou šťávu se zeleninou propasírujeme. Omáčku dochucenou solí přeléváme porce králíka. Jako přílohu špekové knedlíky.

Autor: Vanda Topinková

5.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

VIDEO: Muž v kontejneru? Bez telefonu by zemřel, varuje vedoucí z Biopasu

Ilustrační foto
11

Komentář Veroniky Rodriguez: E-recept? Digitalizace jako z doby kamenné

Husa bez provázku a výcvik lavinových psů: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve dnech 18. a 19. ledna 2018.

DOTYK.CZ

Kavárna v Singapuru vám prodá kávu s vaším vlastním obličejem na pěně

Myslíte si, že pořizování "selfie" snímků skončilo focením sebe sama pomocí chytrého mobilu na tyči? Nenechte se mýlit. V Singapuru si můžete objednat kávu, která bude mít vaši tvář "vytištěnu" na kávové pěně nebo na šlehačce.

Helena Třeštíková: Manželské etudy jsou svědkem doby i terapií

/ROZHOVOR/ Ona a on v běhu času. O tom je cyklus Heleny Třeštíkové, který právě běží na obrazovce ČT2. "Ohlasy mám dobré i zlé," říká autorka.

Levný byt i dovolená na horách. Nemocnice lákají nové sestry na benefity

Bezplatný odvoz do práce a zpět, levný byt nebo rekreace na horách. To jsou některé z benefitů, které nabízejí sestrám jihomoravské nemocnice.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>