„Sjízdná je trasa mezi Ovčárnou, Švýcárnou a Pradědem, leží tam zhruba do patnácti centimetrů sněhu. Pár lidí tu je spíš než běžky mají skialpinistické lyže,“ sdělil Martin Chalupa ze stanice horské služby na Ovčárně.

Tomáš Hradílek 13. den své protestní hladovky při rozhovoru pro Deník
Hradílek: Konec hladovky? Jedině až Zeman zruší kandidaturu. Jiná možnost není

Kouty zatím nezasněžují

Na zimní provoz se připravují v areálu K3Sport v Koutech nad Desnou, který patří k nejpopulárnějším v Jeseníkách. Pro letoší rok zde nabízejí několik novinek, ceny jízdného se ale zvyšovat nebudou.

„Posílili jsme systém zasněžování. Pro větší komfort lyžařů jsme také v dolní části areálu provedli terénní úpravy a instalovali přibližovací pás, který povede k nástupnímu místu lanovky,“ sdělil ředitel areálu Petr Marek.

Se zasněžováním v Koutech nad Desnou začali již v pondělí, nyní ale zařízení v provozu není.

„Spíš se jednalo o testování strojů, nyní výrobu technického sněhu počasí neumožňuje. V horní části areálu je tepleji než dole,“ dodal Petr Marek, který doufá, že středisko začne fungovat během prosince.

„Na 18. prosince už máme naplánované dětské závody, takže se necháme překvapit,“ zmínil ředitel Marek.

Olomoucký aquapark
Olomoucký aquapark je města, za akcie dá 203 milionů. Hlasovalo se tajně

Stroje na výrobu technického sněhu jsou již také nachystané ve středisku Bonera na Ramzové, s jejich spuštěním ale ještě nepočítají.

„V listopadu zasněžovat je předčasné, pro nás pořádná sezona stejně začíná až s vánočními svátky. Do té doby lidé řeší vánoce, návštěvnost bývá podobně slabá, jako když se třeba lyžuje v dubnu,“ konstatovala Karla Kubíčková z areálu Bonera. 

Ilustrační foto
Smrtící oxid uhelnatý vyhnal rodinu na balkon. Děti s rodiči odvezla záchranka