S přitvrzením restrikcí se počítá i pro polské regiony zasažené nejvážněji britskou mutací koronaviru, uvedl přitom Niedzielski.

Covidové oddělení jednotky intenzivní péče v trutnovské nemocnici.
Za úterý přibylo téměř 16 tisíc nakažených. Kapacity nemocnic se rychle plní

Informoval mimo jiné, že denní přírůstek potvrzených případů nákazy v zemi znovu stoupl nad deset tisíc. Během úterý jich přibylo 12 146, což je o přibližně 3500 více než před týdnem.

Podle aktuálních údajů webu českého ministerstva zdravotnictví v ČR přibylo v úterý 15 672 nových případů nemoci covid-19, což je nejvíce od 6. ledna. Polsko má zhruba 38 milionů obyvatel, tedy téměř čtyřnásobek oproti Česku.

Uvolnění některých omezení 

Polská vláda s platností ode dneška upravila některá opatření proti šíření koronaviru. Jedno z nich se týká příjezdu do Polska ze zahraničí, kdy se nástupu do karantény cestovatelé z ciziny vyhnou v případě, že předloží osvědčení o očkování vakcínou proti covidu-19 schválenou Evropskou unií. Podle českého velvyslanectví ve Varšavě tato úprava pravidel neznamená pro české občany žádné změny.

Kontroly u česko-německých hranic
Sasko rozšířilo výjimku pro české pendlery. Dál ale Němci považují ČR za hrozbu

Polská vláda uvolnila některá omezení a otevřela sjezdovky i kina, hotely a divadla s omezenou kapacitou do padesáti procent. Úřady ale varovaly, že tato uvolnění bude možná nutné odvolat v závislosti na vývoji epidemické situace.