Podle jejich posledního rozboru tam byly překročeny limity pro ukazatele fekálního znečištění. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Příčinu znečištění město zatím nezná. „Jsou tam dva přítoky. V pondělí přijde hygiena udělat jejich kontrolu, abychom věděli, zda je problém v některém z přítoků, nebo v samotném koupališti," uvedla tajemnice městského úřadu v Českém Dubu Jana Svobodová. Na základě výsledků podle ní pak město rozhodne, zda přijme nějaká opatření.

O údržbu areálu se město sice stará, vstupné ale nevybírá. Podle údajů hygieniků za předchozích jedenáct let nebyl na českodubském koupališti ani jednou problém s kvalitou vody.

V Libereckém kraji je českodubské koupaliště jediným ze sledovaných koupališť, kde hygienici nedoporučují koupání. Zhoršenou kvalitu vody má Máchovo jezero a přírodní koupaliště v Chrastavě u Liberce. Lidé by se tam měli po koupání osprchovat. Zvýšená pravděpodobnost vzniku zdravotních obtíží je hlavně u vnímavých jedinců, kam patří alergici, těhotné ženy nebo děti.

Mírně zhoršená kvalita vody je na dalších čtyřech místech v kraji, a to v Hamerském jezeře na Českolipsku, v přehradě Harcov v Liberci, v koupališti v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku a v rybníku Bažantník v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji.