„Z důvodu meteorologické předpovědi, která předpovídá velmi silný vítr o síle orkánu, zůstane v pondělí celý Skiareál Klínovec mimo provoz,“ upozornil provozovatel areálu na svých webových stránkách.

Uzavřený je také silniční úsek v Rusové u trianglu. „Tvoří se tam sněhové jazyky. Otevřeme ho, až vítr povolí, což bude zřejmě na konci týdne,“ informoval Vladislav Smetana ze Správy a údržby silnic Ústeckého kraje.

Videosouhrn 12.–13. ledna 2019
Boj o Boží Dar, jízda na květináči a zpívající stodola: zhlédněte videa víkendu

Ačkoli po horských silnicích jezdí sypače a frézy, doporučuje řidičům zvýšenou opatrnost především v oblasti Měděnce, Vejprt a Hory sv. Šebestiána.

Hrozí pád stromů

Zavřené jsou silniční úseky v Karlovarském kraji, a to příjezdová komunikace z Jáchymova na Boží Dar a z Božího Daru na Klínovec.

Vichr přišel během nedělního večera. „Na horách může v nárazech dosahovat až 90 kilometrů za hodinu,“ informoval meteorolog Českého hydrometeorologického ústavu v Ústí nad Labem Martin Hynčica. „To je stav, kdy se lámou stromy, může být blokovaná železniční doprava a mohou létat střechy,“ dodal pro představu. Proto meteorologové vydali výstrahu, která platí do dnešních 17 hodin. „Zvažujeme ale prodloužení na noc a úterý,“ dodal Hynčica.

Ilustrační foto.
Skiareál Hochficht bude celé pondělí mimo provoz