Odborná jury ocenila hlavně výjimečnou spolupráci krajů, měst a organizací v České republice i v Německu na rozvoji a propagaci společného produktu.

Cenu převzali v Brně zástupci Nadace Partnerství, která český úsek koordinuje. „Ocenění a poděkování patří hlavně našim partnerům. Na české straně jsou to agentura CzechTourism, Ústecký, Středočeský, Pardubický a Královéhradecký kraj nebo města Děčín, Ústí nad Labem, Mělník, Praha, Pardubice, Hradec Králové, Dvůr Králové nebo Vrchlabí, destinační agentury podél Labe a také téměř 200 ubytovacích a stravovacích služeb s certifikací Cyklisté vítáni na Labské stezce,“ říká koordinátor stezky Daniel Mourek z Nadace Partnerství. Díky atraktivnímu prostředí, jedinečnému spojení historie, architektury a přírody patří jednoznačně k nejkrásnějším říčním stezkám v Evropě. Chvályhodné je, že má bezbariérovými úseky. Po těch se může sjet i na mělnické trase, přes Kostelec nad Labem směrem na Starou Boleslav, Brandýs nad Labem po Čelákovice, dále třeba v Nymburku a v Poděbradech.

Více na www.labska-stezka.cz.

V sobotu 20. ledna se v rodných Všetatech vzpomínalo na Jana Palacha. Společnost Jana Palacha zde pořádala tradiční pietní akt k uctění jeho památky.
Poctu Janu Palachovi letos poosmadvacáté uspořádala ve Všetatech jeho společnost
Elektrárna Mělník objektivem Deníku.
Elektrárna Mělník nabízí industriální turistiku