Návštěvníci to poznají především na odbavovacím systému a také možnosti využít první společný skipas. Oproti loňskému roku se však zdražily jízdenky.

Ski&Bike Špičák prochází už dva roky postupnou modernizací. Kromě navýšení přepravní kapacity vleků se otevřela rodinná sjezdovka s večerním lyžováním nebo měřeným slalomem či snowpark.

„Hlavní novinkou je odbavovací systém, který zrychlí nástup na lanovku a vleky. Díky němu se také lidé premiérově na Železnorudsku dočkají prvního společného skipasu. Zatím s blízkým areálem Nad Nádražím," uvedl provozní ředitel a spolumajitel areálu Vladimír Kasík.
Vyjma uvedeného si mohou příznivci zimního sportování pořídit také celosezonní český skipas. Lyžaři budou mít za 11 tisíc k dispozici celkem 156 kilometrů sjezdovek, 26 lanovek a 118 vleků.

Ceny jízdenek se oproti minulému roku ovšem mírně zvedly. „Loni dospělí v sezoně zaplatili za den 560 korun, letos to bude o 20 korun víc," doplnil Kasík.

Modernizace střediska stále pokračuje. Pro návštěvníky se připravuje bezplatné parkoviště pro 230 aut, vybudování gastrozařízení, nová sedačková lanovka a zasněžovací systém.

Ski&Bike Špičák

- 5 hlavních sjezdovek
- 87 % zasněžováno technickým sněhem
- přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka a 10 dalších vleků
- běžkaři mají vlastní okruh
- skialpinisti mohou využít 7 tras