Hlavním městem ostrova je Palma de Mallorca, která vás okouzlí historickým centrem, skvělými restauracemi a vyhlášenou městskou pláží Playa de Palma.

„V okolí hlavního města se rozkládá záliv Bahía de Palma, kde se nacházejí i nejznámější turistická letoviska,“ popisuje Lenka Pátek, obchodní ředitelka cestovní kanceláře Blue Style.

Dominantou staré části města, rozkládající se v okolí rušného Plaça Espanyol a v sousedství přístavu, je gotická katedrála Panny Marie.

Mezi velmi oblíbená letoviska patří také město Cala Millor nacházející se na východním pobřeží ostrova. Jedná se skutečně o turistické centrum, neboť celá zátoka je kompletně zastavěna hotely všech možných kategorií.

Pláž na Cala Millor je vhodná především pro rodiny s dětmi, protože je vcelku rozlehlá a postupně se svažuje do moře. Na pláži bohužel nerostou žádné stromy nebo keře, takže jediný stín poskytují slunečníky.

Provozní ředitel CK Blue Style Ondřej Rušikvas.
Míříte na dovolenou a potřebujete se rychle otestovat? CK Blue Style má řešení

TIP: Hotel Bakour Garbí Cala Millor 4*

Hotel se nachází zhruba 500 metrů od pláže v krásné rezidenční čtvrti letoviska Cala Millor, na východním pobřeží ostrova Mallorca. Hotel nabízí rozsáhlou zahradu s dětským hřištěm, bar u velkého bazénu s lehátky a slunečníky.

Mallorca nabízí i řadu atrakcí, které rozhodně stojí za to vidě. Jednou z nich jsou starodávné podzemní Dračí jeskyně, které vás překvapí svou výzdobou staletých krápníků. Nespočet z nich se třpytí nejrůznějšími barvami a skýtá fantastickou podívanou.

Zároveň si zde vychutnáte atmosféru jedné z největších podzemních vodních ploch na světě. Za své jméno vděčí tento podzemní labyrint pověsti, podle níž v jeskyni ukryli piráti pod dohledem draka velký poklad.

Ostrov je mimo jiné také rájem cyklistů. Ideální je především pro pro silniční kola, ale uspokojí i ty, kteří jezdí rádi na kolech trekových a v neposlední řadě nabízí i zajímavé bikové terény. Na Mallorce se dají skvěle kombinovat hory, které se rozkládají na severozápadě, s rovinou, jež pokrývá víceméně celý zbytek ostrova.